#3 DANCING ON MY OWN

2019-10-05

Op zaterdag 5 oktober ben ik naar een barefoot feest gegaan, Natarasj in Tivoli. Alleen! En Nuchter!

In mijn uitgaansperiode kan ik me herinneren dat ik het nuchter vreselijk vond in een kroeg. Ik moest toch minimaal aangeschoten zijn om me comfortabel te kunnen voelen, laat staan dat ik zou dansen. De kroeg in op vrijdag avond is al een tijd geleden van mijn agenda gevallen, maar nuchter dansen is daar pas sinds een jaar geleden voor in de plaats gekomen. Hier heeft altijd een enorme remming op gezeten, schaamte, ongemakkelijkheid. TOT ik hier door heen ben gaan dansen.

Momenteel ben ik het 10 weekse presence process van Michael Brown aan het doorlopen waarin ik onder andere iedere dag 2x een kwartier in een verbonden adem meditatie ga en volledig nuchter blijf. Dit om mezelf te trainen in aanwezigheid en bewustwording. De laatste jaren ben ik met alcohol al enorm geminderd, nu ben ik op een punt dat de gedachte wel eens door me heen gaat om helemaal te stoppen. Terwijl ik dit typ realiseer ik me hoe logisch dit eigenlijk is en tegelijk maatschappelijk gezien een uitdaging. Voor nu even focus op deze 10 weken.

Anyhow, ik heb me voorgenomen wat meer in Utrecht te gaan aarden en meer te dansen, het is zaterdag avond en ik heb mijn agenda leeg gehouden. Wanneer ik dit event op facebook voorbij zie komen koop ik direct een kaartje voor mezelf, voordat ik weer van gedachte kan veranderen. In het voorprogramma was stemexpressie opgenomen, omdat ik hier meer mee wil gaan doen een leuk extraatje.

Meer en meer realiseer ik me hoe al onze beperkingen zich afspelen in overtuigingen als: denken mensen dat ik geen vrienden heb? Is dat niet zielig? Straks sta ik daar maar? Ja, dit zijn gedachtes die door me heen zijn gegaan. Maar de waarheid: ik heb daar zeker niet alleen maar gestaan, ik heb waanzinnige complimenten ontvangen over deze actie van leuke mensen die ik heb ontmoet, en ja ik heb vrienden. De werkelijkheid is dat het enorm bevrijdend werkt om zulke overtuigingen aan te kijken. Dat als ik alleen ben, ik heel makkelijk contact maak, het niet zielig voelde maar best wel stoer en IK HEB ZO LEKKER GEDANST!

Dat laatste is misschien nog wel het meest belangrijk. Vanuit volle aanwezigheid in het moment dansen. Mijn lichaam vrij laten in beweging, de muziek volledig kunnen voelen, vanuit dans contact maken met anderen. Ik heb een te gekke avond gehad en zou iedereen die het alleen uitgaan een keer wilt proberen dit adviseren ook echt te doen!

(stiekem best trots op mezelf dat ik dit heb gedaan)

‘Consciousness expresses itself through creation. This world we live in is the dance of the creator. Dancers come and go in the twinkling of an eye but the dance lives on. On many an occasion when I am dancing, I have felt touched by something sacred. In those moments, I felt my spirit soar and become one with everything that exists’ – MICHAEL JACKSON