EEN SESSIE IN AANWEZIGHEID

Wat kun je verwachten?

Zijn met wat er in je leeft. Het kan zo fijn zijn als iemand voor jou aanwezig is zonder enige verwachting, iemand die er gewoon voor jou en jouw behoefte is. De mogelijke invulling van een aanwezigheidssessie is dan ook zo divers als jouw behoefte. Een aantal voorbeelden: een begeleide meditatie, complete verstilling in samenzijn, een gesprek over bewustzijn tijdens een boswandeling, lichaamswerk in de vorm van pulsing of ademoefeningen. Waar het om draait is dat jijzelf in het moment leert voelen wat je nodig hebt en dat jij leert om te zijn met wat er in jou leeft.

Ook heb ik gemerkt dat mensen na het ondergaan van een ademsessie of ayahuasca ceremonie regelmatig de behoefte hebben aan vervolg contact. Soms om dieper in de ervaring te duiken, soms om verder te praten over bijvoorbeeld levensvisie/ zingeving, soms om lichamelijk gezien terug te komen bij het gevoel van een innerlijke reis. Ook hiervoor kan een aanwezigheidssessie een geschikte mogelijkheid zijn. Je zou het in dit geval een integratie sessie kunnen noemen.

‘Vanuit stilte bestaan is ons bewust zijn van alles dat zich voordoet in ons zonder dat we volledig verdwijnen in de ervaringen die we hebben’ – Freek Dam

Hoe ziet een sessie eruit?

We starten de sessie met een glas water of een kop thee om in het moment te landen. We houden een korte intake waarin we samen inchecken.
We geven invulling aan de sessie op basis van jouw ingebrachte behoefte of wat er naar boven komt tijdens de intake. Voel je vrij om contact op te nemen als je vragen hebt over de mogelijkheden.

Voor wie?

Voor iedereen die wilt leren om meer in het moment aanwezig te zijn. Voor iedereen die contact wilt maken met wat er in hem of haar leeft. Voor iedereen die meer vanuit zijn hoofd naar zijn of haar hart wilt bewegen. Voor iedereen die wilt leren beter in contact te komen met zijn of haar behoefte en om te leren voelen in je lijf. Voor iedereen omdat iedereen wel eens iemand nodig heeft.

Hoe is het idee ontstaan

Toen ik in een fase van mijn leven terecht kwam waarin ik ondersteuning nodig had kwam ik er al snel achter dat alleen het voeren van gesprekken niet mijn weg was. Ik ben meer in de alternatieve hoeken gaan zoeken en zo kwamen er al vrij snel hele nieuwe ervaringen op mijn pad. Het waren soms juist de gedeelde boswandelingen zonder te praten, het vastgehouden worden zonder verhaal of de meditaties waarin ik me echt verbonden en gedragen kon voelen. Vanuit deze eigen ervaring wil ik er graag voor jou zijn, in volle aanwezigheid.

‘Werkelijk toestaan wat we ervaren in ontspanning en aandacht is een levensweg die stap voor stap alle ongemak en onvermogen uit ons leven verwijdert’ – Freek Dam

TARIEVEN