ZUIVER, HELDERVOELEND, WARM, VEILIG & GEVAT. GOED GEVOEL VOOR OVERZICHT EN DETAIL

Het pad van bewustwording, het is de zoektocht naar onze eigen unieke waarheid. Zeker niet altijd een makkelijk pad, het pad van de dappere noem ik het ook wel eens. Al vanaf jongs af aan heb ik met vragen rondgelopen als: ‘Wie ben ik, waar gaat het leven over, waarom ben ik hier?’. Deze vragen houden mij nog steeds dagelijks bezig. Aangevuld met vragen als: ‘Wat geeft waarde aan mijn bestaan? Waarom ga ik om met de uitdagingen die op mijn pad komen zoals ik dat doe? Hoe kunnen we ons overgeven aan dat wat we nog niet volledig kunnen accepteren?’.

Naar mijn idee zijn onze grootste uitdagingen ook onze grootste leerscholen, om dat wat nog onbewust is bewust te maken en te integreren. Hoe we omgaan met deze uitdagingen definieert ons tot wie we zijn als mens. Zijn we slachtoffer geworden van onze omstandigheden of nemen we de keuze om het leven aan te gaan precies zoals het zich voor ons aandient. Hebben we op een dieper niveau voor dit leven en deze ervaringen gekozen?

Ik had een zogenoemd veilig bestaan voor mezelf weten op te bouwen, ik was getrouwd, werkte als accountmanager, had een koophuis en deed veel leuke dingen. Dit heeft me jaren gediend, het was comfortabel en vertrouwd en precies dat wat ik toen nodig had. In deze jaren ben ik mezelf steeds meer gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling, deze tocht heeft me doen beseffen dat ik het contact met mijn binnenwereld grotendeels kwijt was, dat ik voornamelijk stuurde vanuit overlevingsmechanisme.

Na mijn scheiding en nog een aantal ingrijpende events in deze zelfde periode was het duidelijk dat het roer om moest. Maar hoe dan? In de buitenwereld had ik een bestaan opgebouwd zoals het van jong af aan geschetst werd. Toch was mijn binnenwereld onrustig. Op wilskracht heb ik altijd veel weten te manifesteren, beetje bij beetje werd me duidelijk dat dit geen wandeling zou worden op kracht maar juist op verzachting. De weg naar binnen, de weg van het voelen.

Er bestaat een uitspraak, als de leerling er klaar voor is verschijnen zijn leermeesters. Daar waren ze, stuk voor stuk, ik begon aan een ademopleiding via ademenstem, community life via the Findhorn foundation, schematherapie, ben een stoomcursus gaan volgen via het wonder van bestaan, soundhealing via ohm punctuur, ben vele Ayahuasca reizen gaan maken via de Zilverboom waar ik later ook ben opgeleid als ceremonieleider. De jaren daarna ben ik mezelf verder gaan ontdekken en openen via dansen, tantra, stembevrijding, vipassana meditatie etc. Nu ik over deze stappen praat kijk ik er vol liefde op terug, maar man wat een proces is het geweest. Mezelf weer toe leren staan om te huilen, om kwetsbaar te zijn, om het ook even niet te weten soms, om niet alleen te dragen maar zelf ook gedragen te worden…

Ik krijg wel eens de vraag: ‘ben je nu gelukkiger, nu je meer met bewustzijn bezig bent’, het onbewuste bewust maken heeft niet altijd als direct resultaat en doel dat we ons gelukkiger gaan voelen, mijn antwoord op deze vraag is: ‘mijn leven voelt vooral steeds meer waar en ja het wordt lichter…’. Ook krijg ik wel eens de vraag: ‘Ben je erg veranderd sinds die tijd?’. Ik hoop het niet, het voelt meer als laagje voor laagje weer dichter bij mijn kern komen.
Tijdens mij coaching opleiding jaren geleden zei een docent: ‘je kunt je cliënt coachen in de mate waarin je zelf door de molen bent gehaald’. Medio 2018 was ik erover uit dat mijn molen voldoende slagen had gedraaid en ben ik gestart met A. Awareness. Ik ben me hoofdzakelijk gaan richten op het aanbieden van plantceremonies en ademwerk, voor mij de twee krachtigste wegen om weer thuis te komen. Het heeft letterlijk mijn leven compleet veranderd. Het heeft me opnieuw geleerd dat ik altijd mijn hart en intuïtie mag volgen…

Ik help je graag de weg naar binnen te bewandelen op een manier die voor jou klopt en wanneer jij er klaar voor bent.

Liefs,

ANNA VAN HAMERSVELD

Een pakkende uitspraak van Keanu Reeves: ‘If you have been brutally broken but still have the courage to be gentle to other living beings, then you’re a badass with a heart of an angel’.

Ik voel me dankbaar dit mooie werk uit te mogen voeren in samenwerking met ontzettend liefdevolle mensen om mij heen, lees hier meer over de begeleiders in mijn team:

TEAM

2021© Copyright - a-awareness.nl | Anna van Hamersveld | KVK 71684840 | info@a-awareness.nl