OVER ANNA

EEN BEETJE OVER MIJ EN MIJN VISIE OP BEWUSTWORDING, OMDAT MIJN DIENSTVERLENING IS GERICHT OP BEGELEIDING IN BEWUSTWORDING VERTEL IK GRAAG IETS OVER WAT BEWUSTZIJN  IS ALS THEMA IN MIJN LEVEN.

Al vanaf jongs af aan heb ik met vele vragen geworsteld, zoals de vraag ‘waarom ben ik hier?’. Mijn pad van bewustwording ben ik aan het wandelen met de intentie om zo dichtbij als mogelijk vanuit mijn kern en essentie te leven, om zo trouw als mogelijk te zijn aan mezelf en alles wat er in mij leeft. Dit om een leven te kunnen leven gestuurd vanuit mijn intuïtie en hart. Een groot deel van ons handelen wordt gestuurd vanuit ons onderbewuste. Hebben we invloed op wat zich niet in ons bewuste afspeelt? Hebben we de mogelijkheid om het onbewuste bewust te maken?

Ik krijg wel eens de vraag: ‘ je nu gelukkiger, nu je meer met bewustzijn bezig bent’, het onbewuste bewust maken heeft niet altijd als direct resultaat en doel dat we ons gelukkiger gaan voelen, mijn antwoord op deze vraag is: ‘mijn leven voelt vooral steeds meer waar’. Ook krijg ik wel eens de vraag: ‘Ben je erg veranderd sinds die tijd?’. Ik hoop het niet, laagje voor laagje weer dichter bij mijn kern…

Lang heb ik ernaar gestreefd om een leven voor mezelf te creëren waarbij alles ging om het altijd maar leuk te hebben. De realisatie dat dit een onnastreefbaar doel was maakte mij in eerste instantie neerslachtig maar zette mij vervolgens in beweging om het leven meer te leren accepteren voor wat het is. Om dat wat op ons pad komt in overgave te leren ontvangen. Tijdens een 10-daagse Vipassana mediatie cursus die ik heb gevolgd werd een mooie uitleg gegeven over de kern van ons lijden: het verlangen naar iets wat er niet is, OF de afkeer tegen wat er wel is.

IS DE DIEPERE KERN VAN ECHT GELUK DAN NIET DE OVERGAVE AAN DAT WAT ER IS?

En hoe gaan we om met de uitdagingen op ons pad, hoe kunnen we ons overgeven aan dat wat we (nog) niet kunnen accepteren? Naar mijn idee zijn onze grootste uitdagingen ook de grootste leerscholen, om dat wat nog onbewust is bewust te maken. Hoe we omgaan met deze uitdagingen definieert ons tot wie we zijn als mens. Maken we de keuze om slachtoffer te worden van onze omstandigheden of nemen we de keuze om het leven te nemen zoals het is?

Een pakkende uitspraak van Keanu Reeves: ‘If you have been brutally broken but still have the courage to be gentle to other living beings, then you’re a badass with a heart of an angel’.

Mijn eigen bewustwordigspad bewandel ik via verschillende wegen, het is fijn om te merken dat er steeds meer mogelijkheden zijn en dat we datgeen kunnen kiezen wat bij ons past. Een aantal paden die ik ben gaan bewandelen zijn community-life via the Findhorn Foundation, een stoomcursus in non duality via het wonder van het bestaan, een coaching opleiding via NCOI, tantra via The New Tantra, Ademwerk via Ademenstem.nl, Ayahuaca via de Zilverboom, klankhealing via Ohmpunctuur, stemwerk via Yvonne van der Zalm, Meditatie via Vipassana en op verschillende locaties yoga en danswerk. Ik geloof dat we alle antwoorden in onszelf dragen, ook hebben we onze buitenwereld nodig om te leren naar binnen te keren. Ik help je graag de weg naar binnen te bewandelen op een manier die voor jou klopt en wanneer jij er klaar voor bent.

‘The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes -MARCEL PROUST’