#1 BODY DE-ARMOURING

2019-05-23

Laatst werd ik bericht door een bekende van een tantra cursus. We hebben na het afronden van deze cursus een uitwisseling gedaan, wat inhield dat ik hem een verbonden adem sessie heb gegeven en zelf een massage ontving. Nu ongeveer een half jaar later liet hij via een whatsapp bericht weten dat hij zich ook heeft ingeschreven om de opleiding tot ademcoach te volgen via ADEMENSTEM. Super tof!

We hebben opnieuw een uitwisseling gepland, ik geef opnieuw een sessie in verbonden adem sessie en hij mij dit keer een volledige body de-armouring. Ik bel al eerder geïntroduceerd aan de-armouringswerk en ik vond het behoorlijk indrukwekkend. Wat er toen los kwam was met name onderdrukte schaamte, ik kan me herinneren dat er tot twee uur na de sessie nog tranen over m’n wangen bleven rollen, pure ontlading. Ademwerk is een hele krachtige tool om jezelf te ontdoen van ballast en om dichter bij jezelf te komen, de-armouring heeft weer een andere invalshoek. Voor een goede omschrijving van wat de-armouring is heb ik het mezelf makkelijk gemaakt en een tekst van internet geplukt:

WAT IS DE-ARMOURING?

”De-armouring is letterlijk het ‘ontharnassen’ van het lichaam. Naast onze bewuste bagage, slaan we ook onbewust in ons lichaam van alles op. Onze diepste en donkerste angsten, boosheid, schaamte en schuldgevoelens worden opgeslagen in ons lichaam. Dit kan letterlijk zorgen voor centimeters dikke spanning die als stalen platen een harnas gaan vormen rondom jouw lichaam. Tijdens een sessie wordt er gewerkt met de harnasplekken in je lijf.
Het borstgebied, buikgebied, bekkengebied en nog een aantal losse plekken mogen zachtheid en ontspanning uitstralen voor een gezond en gebalanceerd lichaam en leven. Als in deze gebieden de ontspanning en zachtheid continu aanwezig is, zal niet alleen de levensenergie of ‘Kundalini’ vrij stromen en jouw lichaam positief blijven aanvullen, maar je ook beschermen tegen diverse kwalen die in een ‘harnas-lichaam’ makkelijk kunnen ontstaan. Gedurende sessies kun  je merken dat je:

  • Meer present en verbonden met het leven bent
  • Beter in contact komt met jouw gevoelens
  • Meer toegang hebt tot je seksuele/levens energie
  • Patronen kunt doorbreken
  • Jezelf ontdoet van ballast uit familielijnen
  • Beter bestand raakt tegen druk en stress
DE DAG VAN DE SESSIE

Hoewel ik zin heb in de sessie komt er ook spanning op, voor de onderbewuste lagen maar ook voor de fysieke pijn waarbij soms best het randje een beetje wordt opgezocht. Gelukkig heb ik hier een hele ervaren body worker voor me die ik vertrouw. Ik vond het fijn om zelf eerst de ademsessie te geven om vervolgens vrijer de kunnen ontvangen (over patronen gesproken..). De ademsessie ging diep en was mooi, het blijft keer op keer wonderlijk maar in een andere blog zal ik verder ingaan op ademwerk. Nu ben ik, ik mag gaan liggen…

Vooraf hebben we duidelijk besproken wat we wel en niet doen en waar we ons beide comfortabel bij voelen, zodat hier tijdens de sessie geen ongemakkelijke situaties over ontstaan. Altijd belangrijk omdat het kwetsbaar en intiem kan zijn. Voordat de echte de-armouring begon kreeg ik een fijne massage, ik kan niet ontkennen dat het ook een beetje voelde als ‘stilte voor de storm’. De massage was er mede om mijn lijf te laten ontspannen, om het vanuit overgave ook vrijer te laten ontvangen. Dit deel was genieten. Na een tijde begon het de-armouring werk, waarbij druk wordt gegeven op de gebieden waar lading zit. Hier naartoe- of doorheen ademen is even het enige wat ik doe, soms geef ik wat klank aan de pijn. We werken aan mijn borst, buik en schaamgebied. Nu klinkt dit vast niet heel aantrekkelijk, toch voelt het enorm fijn als spanning in je lijf vrij komt. Ik zat al de hele week niet zo lekker in m’n vel en de ontlading doet me goed. Het gekke van lichaamswerk is dat je lichaam je vaak heel goed kan vertellen waar je verdriet of de opgeslagen spanning aan gerelateerd is.

Voor mij was het duidelijk deze sessie: een enorm diepe behoefte aan verbinding. De pijn van stukgelopen relaties kwam voorbij, de oerdrang aan iemand naast me om het leven mee aan te gaan en het gemis hiervan. Niet zomaar iemand, een zielsverwant. Tegelijk weet ik dat dit ook een diepe behoefte is aan verbinding met mezelf en aan in verbinding zijn met alles wat er in mij leeft. Geen nieuwe thema’s, wel bijzonder om het zo intens te voelen, het lucht enorm op om aan deze emoties ruimte te geven. Al voel ik het nu, ik droeg het al in me. Soms vraag ik me wel eens af hoe diep ik in mijn verdriet kan gaan en hoeveel ontlading er nodig is om er echt volledig in te kunnen ontspannen…

Enorme dankbaarheid aan Jasper voor deze mooie sessie!

‘Op dit moment heb ik geen vervolg cursus of opleiding gepland staan en ik kan niet ontkennen dat mijn interesse is gewekt om de mogelijkheden te onderzoeken om hier ook meer mee te gaan doen…’