PUUR PORTUGAL 2020 – REVIEWS EN FOTOS

WIL JIJ WETEN WAT JE TE WACHTEN KAN STAAN ALS JE HET PUUR PORTUGAL PROGRAMMA AAN DRUFT TE GAAN? LEES, ZIE EN GENIET!*

*ALLES WAT OPENBAAR IS GEBRACHT IS IN AFSTEMMING MET DE DEELNEMERS.

GABOR

ZIJN ER DINGEN TEGEN GEVALLEN/ HAD JE ASPECTEN OF ONDERDELEN GRAAG ANDERS GEZIEN?

”Soms zijn er momenten die je gewoon niet kunt verbeteren. Bij Olympisch goud vraag je toch ook niet om een nog betere medaille?”

HOE HEB JE DE WEEK ERVAREN?

”Ik ervaarde in de week zo’n mooie samenwerking tussen alle afzonderlijke onderdelen (trouwens ook tussen alle aanwezige mensen). De adem-ceremonies gaven kracht en inzicht voor ayahuasca-ceremonies en andersom. De locatie, de zon, de planten, het water en de mensen maakten lastige momenten dragelijk en mooie momenten werkelijk om volop van te genieten”

WAT HEEFT JE HET MEEST VERRAST?

”Twee dingen. De eerste in hoeverre ik aan het begin van de week van mijzelf gedistantieerd was en de tweede hoe fijn het was om dat aan het einde van de week veel minder te zijn”

WAT WAS JE VOORNAAMSTE REDEN OM DEEL TE NEMEN AAN PUUR PORTUGAL?

”Een stukje avontuur denk ik, daar had ik enorm de behoefte aan. Maar dat was de oppervlakkige reden. De diepere reden was (is het nog steeds) om naar mijzelf te (leren) durven kijken en alle facetten van mijn zijn te (leren) accepteren”

TOS

WAT WAS JE VOORNAAMSTE REDEN OM DEEL TE NEMEN AAN PUUR PORTUGAL?

”Het holistische idee van een week gericht op welzijn en bewustzijn in een zonnige omgeving sprak me erg aan. Het voelde als de juiste verdere stap naar mijn eigen kern, na al eerder een weekendceremonie te hebben ervaren.”

WELK ONDERDEEL OF ASPECT VAN HET PROGRAMMA HEEFT DE DOORSLAG GEGEVEN OM DEEL TE NEMEN? HOE HEB JE DE WEEK ERVAREN?

”Hoewel Ayahuasca voor mij de hoofdreden was, heb ik de zen-meditaties van Marcel, de Life alignment therapy van Laura, de lichaamstherapie van Themer, de familieopstellingen van Sjoukje en jouw verbonden ademsessies als prachtig geheel ervaren. Dit in combinatie met de adembenemende omgeving en tuin voelde als grote hap frisse lucht voor mijn ziel :).”

WAT NEEM JE MEE UIT DE WEEK? OP WELKE MANIER HEEFT HET EEN VERRIJKING GEGEVEN AAN JE LEVEN? ERVAAR JE VERANDERING DOOR DEELNAME AAN DEZE WEEK/ DE CEREMONIES / HET ADEMWERK?

”Ik merk dat ik meer in verbinding sta met mijn lichaam en mijn gevoelens, waar ik voorheen een sterke neiging had in mijn gedachten verzeild te raken.”

HEB JE EEN TIP WAT IK ABSOLUUT MOET HERHALEN VOOR DE KOMENDE EDITIE? HEB JE EEN SUGGESTIE WAT IK ZOU KUNNEN VERANDEREN/ TOEVOEGEN/ WEGLATEN TER VERBETERING VAN HET PROGRAMMA?

”Ik denk dat de eerste Puur Portugal week een belachelijk goed was.”

ANONIEM

HOE HEB JE DE WEEK ERVAREN?

” Zo, heb je even? Niet te omschrijven dit.. Als magisch, liefdevol, verbindend, diep, vertrouwen, meer naar mezelf naar mijn kern, warm, vrij, puur  en zei ik al magisch? Het team en de groep was een warm bad. Door aya en jullie kreeg ik precies wat ik nodig had. Woorden schieten te kort voor de rijke ervaring die ik had en met me meedraag.

WAT HEEFT JE HET MEEST VERRAST?

”De liefde van iedereen, de verbondenheid”

ZIJN ER DINGEN TEGEN GEVALLEN/ HAD JE ASPECTEN OF ONDERDELEN GRAAG ANDERS GEZIEN?

”Nee & nee”

WAT NEEM JE MEE UIT DE WEEK? OP WELKE MANIER HEEFT HET EEN VERRIJKING GEGEVEN AAN JE LEVEN?

”De kern voelen van mezelf: ik heb rust in mezelf gevonden die ik nooit eerder heb ervaren! Ik heb ervaren wie ik ben, wat mijn kern is; licht en creatie. Dit neem ik als mantra soms mee in mijn leven. Iets wat heel krachtig, speels en luchtig voelt. Zeker in tijden dat ik het moeilijk heb.”

HEB JE EEN TIP WAT IK ABSOLUUT MOET HERHALEN VOOR DE KOMENDE EDITIE?

”Jep: jezelf zijn. Wat ik top vond was de compleetheid: de muziek van ieder persoonlijk aan het begin, het uitgebalanceerde programma, de ceremonie buiten (!!!!!!!!!!!!!!!!), je luisterende oor en liefde naar iedereen, dat iedereen meedeed met de afwas & koken, stilte tijd, meditaties van Marcel, familie opstellingen van Sjoukje, welkomst pakket, naar het strand met z’n allen…. Het was zo compleet!”

HEB JE EEN SUGGESTIE WAT IK ZOU KUNNEN VERANDEREN/ TOEVOEGEN/ WEGLATEN TER VERBETERING VAN HET PROGRAMMA?

”Nee. Sorry het was gewoon te goed”

IS ER NOG IETS WAT JE GRAAG KWIJT WILT?

Ik hou van je!

MICHIEL

HEB JE NOG HULP NODIG BIJ DE INTEGRATIE VAN JE ERVARING?

”Nee, de lokale integratie, met het ademwerk, de meditaties, en gewoon het kletsen met jullie (jij, Sjoukje en Themer) en de andere deelnemers volstond voor mij”

IS ER NOG IETS WAT JE GRAAG KWIJT WILT?

”Waarom maar 1 weekje volgend jaar? Je krijgt er vast wel meer vol…”

HEB JE EEN TIP WAT IK ABSOLUUT MOET HERHALEN VOOR DE KOMENDE EDITIE?

”De buitenceremonie, en als het kan, het mediteren met Marcel. Ow, en dansen, natuurlijk!!”

ERVAAR JE VERANDERING DOOR DOORNAME AAN DEZE WEEK/ DE CEREMONIES / HET ADEMWERK?

”Jazeker. Voor mij het belangrijkste is dat ik moederliefde ervaren heb, wat me een hoop rust heeft gebracht, en een soort onvoorwaardelijk vertrouwen dat het goed komt, of dat het goed is zoals het is, welk pad ik ook in sla. Daarnaast geeft het ook vertrouwen in mezelf, dat ik goed ben zoals ik ben (zij het dat ik ook work in progress ben, maar dat zijn we allemaal, of zouden we allemaal moeten zijn), wat ook rust geeft in het dagelijks leven, en in mijn omgang met anderen. In het kort: ik ben een grote stap dichter gekomen bij zelfacceptatie.”

HOE HEB JE DE WEEK ERVAREN?

”Heerlijk, rustgevend, inzichtelijk, verdiepend.”

ANONIEM

WAT NEEM JE MEE UIT DE WEEK? OP WELKE MANIER HEEFT HET EEN VERRIJKING GEGEVEN AAN JE LEVEN?

”Voorlopig heb ik best een aantal punten waar ik dagelijks nog mee doorwerk. Geduld hebben voor mijzelf en mijn zelfontplooiing. In benauwde momenten gewoon stil staan en ademen, echt ademen. Lief zijn voor mijzelf en daardoor ook voor anderen. Donkere kant accepteren en niet afstraffen. Thema’s die ik al langer ken maar door puur portugal niet zo snel uit het oog verlies”

ERVAAR JE VERANDERING DOOR DOORNAME AAN DEZE WEEK/ DE CEREMONIES / HET ADEMWERK?

”Los van bovenstaande thema’s die nog doorwerken en ik denk aangewakkerd zijn door de ceremonies en het ademwerk ben ik actiever en nieuwsgieriger aan het worden”

ACCOMODATIE & LOCATIE: KLIK HIER

PROGRAMMA: KLIK HIER